Вино бренд Calvet

Авиаперелеты на мероприятия и события

Calvet е прифатлива луксузни француски вино. Денес вина Calvet (над 40 видови) може да се купат во 100 земји, вклучувајќи во Казахстан. 70% од вкупното производство на вино, и оваа година, 10 милиони шишиња се извезува. Во светот вина Calvet го цениме пристоен квалитет и хармоничен вкус, во комбинација со прифатлива цена.

Вино бренд Calvet

И почна историјата на создавање на успешни компании “Calvet” во 1818 во долината на Рона, кога еден од родителите работи во насади во градот на Tain L’hermitage е донесена, иднината “татко” на брендот Жан-Мари Calvet (Жан-Мари Calvet). Вино за тоа не беше само работа, туку страста и инспирација, па успех не беше долго во целост.

Во 1823, Централната област на Бордо, трговски центар на вино, бренд на главната автобуска станица, а по неколку години на престижни вински регион на Франција може да се пофали како центар.

Сопствената привлечност.

1870 година, Октава Calvet е донесена за изградба на голем проект – замокот “Calvet” во Medoc регионот. Зградата беше импресивен не само надвор, туку внатре под винарска визба беше даден 16 илјади квадратни. м. патем, територија визби во процесот на развој, компанијата постојано се проширува.

Читайте также:  Планетата Сицилија? Сицилијанската вино!

1920, Calvet Жан предлага да додадете празно шише вино личен карактер кои ќе се зборува за квалитетот на производите, и дизајнот на шишето ќе бидете препознатливи. Така, во 1920, таму се “потпише” на компанијата – орел, симбол на сила, упорност и желба за нови височини. Жан грижат не само за изглед, но исто така и за неговата содржина. Во 1930 година, тој го отвора лабораторија, чија цел беше да се студира на пијалаци и нејзините производствени процеси од научна гледна точка. Со отворањето на лабораторијата во сите фабрики на компанијата одржуваат строга контрола на квалитетот.

Путешествия бизнес авиацией

Во 1882 година, компанијата е дел од Whitbread Група, и откако му припаѓал на Корпорацијата Сојузничките Domecq. Во 2007 година, “Calvet” стана дел од финансиски гигант Les Grands Chais де Франс.

Читайте также:  Месо и вино? Совршена комбинација

Секоја винарија има свои сопствени закони, традиции и тајни, “Calvet” не е исклучок. Е строго се набљудува одреден сет на правила, патем, тоа е 40 суштински одредби за регулирање на клучните фази на производство. На пример, спојувањето и стареењето пијалок се произведува само во непосредна локација на компанијата. За изложеност што трае најмалку шест месеци (обично 1 година), може да се користи француски дабови буриња. Иднината добро вино Calvet мора да помине на тестот за дегустација (до 11 пати). Можеби ова е тешко, но овие правила ќе ви овозможи да се создаде ремек-дела.

Приказната на компанијата не би била комплетна ако не се спомене за водечките oenologist на Куќата на главната автобуска станица – на Шпанецот Paz Espejo. Таа е вистински фан на неговиот случај, биолог, не само со диплома од Универзитетот во Бордо, но, исто така, неверојатна интуиција. Тоа е под контрола на Pas беше направен од страна на најдобрите вина на брендот. Критичари и експерти повик Помине современиот француски производство на вино. Соработката на Куќата на главната автобуска станица Espejo крши “вино” стереотип: добро вино можат да бидат евтини.

Читайте также:  Sommelier

За својата богата и долга историја на вино од овој бренд е добитник на бројни награди, вклучувајќи ја и “злато” Вино и Дух Конкуренцијата 2003 вино Calvet XF Совињон Бланк. За вина Calvet е белег на најдобро вино водич Франција, Hachette.

Уште една гордост на компанијата е опсегот на фини пијалоци Calvet Varietals. Оваа единствена слад вино со мек вкус, свежа арома и прифатлива цена: Шардоне, Совињон Бланк, Мерло и Каберне Совињон, која денес може да се ужива во Казахстан.