Вино аукции

Авиаперелеты на мероприятия и события

Вино аукции или шише вино за цената на еден луксузен автомобил. За “ловци” за Антиквитети аукција е една одлична можност да купите многу пожелно (сликарство, накит, автомобили), за производство на вино колектори е можност да купат шише или целата колекција на елитата вина.

Вино аукции

Во аукции светска слава (Кристи е, Sotheby ‘ s, Zachys, Acker Merrall & Condit, Харт Дејвис) цена за едно шише понекогаш достигнува неколку стотици илјади долари.

Претходно, беа спроведени аукции само во земјите каде што не беше добро основана култура на производство на вино (Франција, Германија), денес во организации не е последниот улога игра од страна на побарувачката. Така модерен центар на Трговија луксузни вино се смета за Хонг Конг, и секако не на Стариот свет, каде што побарувачката за “аукција многу” има опадна значително.

Читайте также:  Декантацијата

Зошто колекционери ги продадат своите акции?

Најголемиот дел од нашето вино аукции се приватни вино собирање или мал процент на сметки на вино куќа. Понекогаш се замисли зошто собирачи кои со таков страв, малку од малку, ако можам да кажам така на шишиња, исполнети со полици на нивните подруми утре “да ги со чекан.” Ваквите прашања се бара само за оние во чии што визби вина уште. Всушност, причината за продажба е сосема јасна и едноставна. Колекција се толку голема што за зачувување на нови придобивки немаат место, а на аукција ви дава можност да се ослободи и да заработи пари за нови вина. Можеби колектор одлучи целосно да ја менува својата насока: да ги продадат колекција на вина од шампањ регионот, на сите негови сили да се фокусираат на вината на Бургундија.

Путешествия бизнес авиацией

Читайте также:  Мобилен стан Vinograd

Патем, повеќето под наслов вина на светот (Франција) и на аукции е поставен на раководството на ниво: Бордо, Темноцрвена, шампањ и Рона долина. Оваа “Квартет” лов од страна на многу експерти.

Тргување во различни земји.

Една од карактеристиките на виното аукции е територијална припадност, односно во Германија е доминирана од страна на германскиот производство на вино во сад е водечка примероци од Американското производство на вино.

Германскиот берзански аукции се карактеризира не само со богатството на локалните многу, но исто така и начинот на нивното однесување. Прво, тука се продаваат директно од производителот, а не од визбата на приватен колекционер. И, второ, тука продажба не е едно шише, но целиот серии.

Меѓу голем број на шпански вино аукција без особена богатство брендови, главниот економија, Alvaro Palacios, Dominio де Pingus и Artadi. Но, таму понекогаш се стави вредни примероци од Австралија (Penfold”s Grange) и Јужна Африка вино (Nederburg Edelkeur Благородна Крајот на Жетвата, Vergelegen).

Читайте также:  Историјата на вино corks

Вино треска во Азија.

Во текот на изминатите години во Азија побарувачката на енергија за производство на вино колекција расте експоненцијално, Кинески Nouveau riche сакате да го поседувате, не само луксузни автомобили, но, исто така, вина, над кои на време не imperiously. Секоја година на аукција во Кина сите стави нови рекорди на продажба, која лежи надвор за вино колекција во вредност од милиони долари. Почнувајќи од 2008 година, кога Acker Merrall & Condit ја одржа својата прва вино аукција во Хонг Конг, страст за елитата вина не се преставам.