Kakhetian teknologjisë

Авиаперелеты на мероприятия и события

Dielli në sytë e mi, mbretëron në ajër marramendëse, aroma e verës, dhe mikpritjen që ju duan vetëm për të shpërndarë. Po, është e demokracisë, Gjeorgji.

Kakhetian teknologji të verë-marrjes

Ky vend është i famshëm për historinë e saj të pasur, të bukur e natyrës dhe, sigurisht, vera. Të imagjinohet Gjeorgji pa verë është thjesht e pamundur, dhe e verës pa Gjeorgji shumë. Mendoj se kjo është prodhohen këtu gjithmonë. Dhe kjo është pothuajse e vërtetë.

Historia e gjeorgjisë verës është vlerësuar jo në dhjetra, as me qindra vjet. Tashmë tetë mijë vjet këtu bërë unike verë. Gjeorgjiane vera është unike në çdo mënyrë: karakteri, shije, e cila është e vështirë për të ngatërruar me vera nga vende të tjera, mënyrën e prodhimit. Sot, si shumë e shumë shekuj më parë, për prodhimin e verës e Georgians përdorni qvevri (enë balte). Aplikimi i kësaj teknologjie nuk është vetëm një traditë apo një përpjekje për “të ndryshme”, qvevri verë ka një shumë e mahnitshme, e thatë shije dhe me një nivel të lartë tannin përmbajtje.

Читайте также:  Vatikani dhe verë

Bazuar ose tradicionale Kakhetian teknologjisë qëndron në dy normat kryesore.

E para është të veçantë të fermentimit. Duhet dhe pomace (lëkura e manave, eshtra, nyje) dele në qvevri dhe fort të mbyllur kapakun, më tej “vulosës” balta. Procesi i fermentimit të wort duhet të mbahet në qvevri, e cila është varrosur në tokë bodrum (e Marani). Vendi që mbështjell anije, siguron temperaturë të stabilitetit.

Путешествия бизнес авиацией

E dyta është tul, apo më saktë kontaktoni me të. Tul ose chacha, siç është quajtur në Gjeorgji jep strukturën e mbaruar vera është e plotë me aromë, aromë dhe të pasur shije.

E Georgians quajtur tul dhe nënën wort, në fakt ajo “bën” në shije dhe ngjyra e verës. Verëbërësit besojnë se për të marrë një të balancuar të pirë, fëmijëria verë duhet të jenë të lumtur, d.m.th. të mbajtur së bashku me nënën.

Читайте также:  Verë në Almaty

Përdorimi i tul dhe eliminon nevojën për të filtrimit të verës: pas procesit të fermentimit, chacha është ulur në fund të qvevri, duke formuar një shtresë e dendur se i mban të gjithë “ekstra”. Të njeriut që ndikojnë në kursin e “prodhimit” është minimale, natyra do të bëjë gjithçka vetë.

Në shije, kjo pije nuk e kanë analogues në botë. Aciditet të lartë dhe pasurinë e tannins të lejojë verë të kombinuar me një shumëllojshmëri të mishit enët dhe snacks.

Përdorimi i teknikave tradicionale e verës, duke e bërë nuk flasin për identitetin e shije. Për shembull, në Imereti dhe Kartli verëbërësit mos e përdorni kreshtat e rrushit për procesin e plakjes e cila lejon për të marrë e verërave me një shije më të butë. Dallimet janë arritur nëpërmjet përdorimit të indigjene varieteteve të rrushit, të cilat në Gjeorgji ka rreth 500.

Читайте также:  Stereotipat për verë

Në qoftë se vera është bërë tradicionale Kakhetian metodë, atëherë kjo do të tregohet në etiketë (fjala “Qvevris”, “Kakhetian thatë” apo imazhin e Kvevri).