Sommelier

Vera, përkundër saj i nderuari moshës, vazhdon të rritet: mbajtjen e traditave, teknologjitë janë përmirësuar, recetave të reja, kushte. E gjithë kjo ka kontribuar në shfaqjen e profesione të reja “, në të verës”. Një nga këto është sommelier.

Por pak e dinë që është një sommelier, me të vërtetë?

Francez i Bashkimit të Sommeliers jep përkufizimin e mëposhtëm të profesionit: ajo është një njeri, të cilit i detyrave të përfshira shërbejnë pije për klientët, këshilla për zgjedhjen, dhe madje edhe tabela e përcaktimit. Por nuk mendoj se një sommelier është vetëm një kamerier, pasi të gjitha, të cilat i shërbejnë verë, edhe në qoftë se duhet dhe bukur, kjo nuk është e gjitha. Të klasit të lartë, sommelier është mishërim i së cilësitë më të mira të konsulent (gjatë komunikimit me klientin),

Читайте также:  Rrushi

biznesmen (në proces të blerjes së pije për restorant) dhe master provë (marrja e re kombinimet e verës dhe ushqimit).

Historike shënim.

Edhe pse ky profesion nuk është i njohur për të gjithë “të reja” për të thirrur atë mjaft e vështirë. Fjala sommelier (nga vjetër franceze saumalier) do të thotë një rider e një kafshe barrë. Dhe me të vërtetë, me origjinë nga ky profesion (e 10-të të shekullit të) larg nga faji. Ish-sommelier ishte përgjegjës për transportin dhe sigurinë e Bagazhit të famshëm mësues. Më vonë, të detyrave të tyre, përfshirë kontrollin mbi ekonominë, si dhe për të kontrolluar sigurinë e ushqimeve dhe pijeve, ka shërbyer në tryezë. Nga rruga, nuk është gjëja më e sigurt. Themelimin e profesionit ka zgjatur një kohë mjaft të gjatë. Sommelier menaxhohet dhe cellars, dhe u ushers në vreshtat, dhe kap verë Mbretërore tabela. Dhe vetëm në shekullin e 19-të, pas ka vendosur që të vlerës së që udhëheqin deri më tani.

Читайте также:  Stereotipat për verë

Por përsëri në ditët tona.

Sot, disa posedojnë verë njohuri, ju duhet të keni dhunti, sepse sommelier duhet të rekomandojë jo atë që ai e pëlqen, dhe të përpiqen të parashikojnë shije preferencat e klientit. Një tjetër aspekt i rëndësishëm është çmimi i një pije: ajo është e nevojshme për të bërë vlerësimin e besueshmërisë së konsumatorëve dhe për të ofruar më të mirë në “tij” varg të çmimeve. Një e mirë sommelier e di se si të qartë dhe profesional të gjuhës, të të treguar konsumatorëve në lidhje me përparësitë e përzgjedhur pije.

Ajo duhet gjithashtu të theksohet se përgjegjësitë e ky profesion është shumë më i gjerë dhomë ngrënie. Një specialist i kualifikuar është e angazhuar dhe plotësimin bodrumin e verës. Çfarë është e rëndësishme jo vetëm për të ruajtur sasinë, por edhe për të bërë blerje në mënyrë që mbledhja çdo vit të bëhet vetëm më të shtrenjta.

Читайте также:  Vera e gazuar

Ky pozicion kërkon të vazhdueshme të punuar për veten tuaj, njohuritë dhe aftësitë, duke e bërë sommelier e një nga më të mundimshme dhe në të njëjtën kohë më interesante për profesionet në të industrisë së verës.