Најдобрите винарии на Италија

Пријатели, денес ние не ќе допир на раскошот на вино букети, или различни вкусови, држете го совети за правилен избор на добар пијалок и само да уживаат импресивната архитектура на винарски визби во Италија. Некои од нив како “извлекол” со слики од surrealist уметник, сложени форми на другите – потсетува на модерна уметност, музеи, некои се апсорбира од страна на пејзаж и лозови насади. Доволно зборови, да видиме за себе.

Најдобрите винарии на Италија

Tenuta Castelbuono, Umbria.

Винарија-школка беше доделена на УНЕСКО во категоријата “индустриски размери”. Таа била изградена во 2012 година од страна на архитектот Arnaldo Pomodoro. Идејата на семејството Lunelli, зградата требаше да биде кутија за складирање на вредности (во нашиот случај – одличен вино).

Читайте также:  Месо и вино? Совршена комбинација

Cascina Аделаида.

Креаторите на винарската визба се обидел хармонично “одговара” на објект во локалното земјиште и се согласувате дека тие успеа. Транспарентни ѕидови им овозможи на вработените да уживаат во лозја, и за посетители на винарската визба целиот процес на производство е отворен на прв поглед. Изградена во 2004 година.

Винаријата на Доменико Clerico Пиемонт.

Минимализам, слобода и стил карактеризираат оваа модерна винарија. Зградата беше завршен во 2011 година.

Винаријата пивница Nuova Antinor.

Сите главни објекти се скриени под земјата. Да, ќе треба правилно да се поднесе. Во потрага на “врвот на ридот” дури и не се свесни за она што го чека во: бескрајни коридори, простории за дегустација и неверојатна скали. Chianti Classico била изградена во 2012 (изградба траеше 7 години).

Читайте также:  Луксузна алкохол во Казахстан

Винарија Ceretto (превод од италијански.- грозје).

Овој голем и транспарентни, “бери” стои majestically над лозјата на Пиемонт. Беше отворена во 2009 година.

Винарија Tramin.

Градење на 2010 година. Винарија работници ја нарече “дом за Gewurztraminer” (технички вид на грозје користи за да се направи бело вино). Зелена дизајн симболизира лозата.

Винарија Cubo.

Уште една визба со симболично значење. Во тоа време, на транспарентен коцка симболизира Barollo стекнување на величината и разновидност со текот на времето. Проектот се реализира во 2000 година.