Kakhetian технологија

Авиаперелеты на мероприятия и события

Сонце во моите очи, владее во воздухот невнимателни аромата на виното, и туристичката вие само сакате да се распушти. Да, тоа е демократија, Грузија.

Kakhetian технологија на вино одлуки

Оваа земја е позната по својата богата историја, убава природа и, се разбира, вино. Да се замисли Грузија, без вино, едноставно, е невозможно, и производство на вино без Грузија премногу. Мислам дека тоа е произведено тука секогаш. И ова е речиси точно.

Историјата на грузијски производство на вино се проценува не се во десетици, а не дури и стотици години. Веќе осум илјади години овде се прави уникатни вина. Грузиски вино е уникатна во секој поглед: карактер, вкус, што е тешко да се мешаат со вино од други земји, начинот на производство. Денес, како многу векови наназад, за производство на вино на Georgians употреба qvevri (глинени садови). Примената на оваа технологија е не само на традицијата или обид да се “различни”, qvevri вино има многу неверојатно, сува вкус и висока танини содржина.

Читайте также:  Црвено вино во Казахстан

Врз основа или традиционален Kakhetian технологија, лежи во две главни правила.

Првиот е посебна ферментација. Мора да и pomace (кожата на бобинки, коските, зглобовите) пати во qvevri и цврсто затворен капак, и понатаму “запечатување” глина. Процесот на ферментација на жолт треба да се одржи во qvevri, кој е закопан во земјата во визбата (на Marani). Земјата што envelops сад, обезбедува температура стабилност.

Путешествия бизнес авиацией

Вториот е пулпа, или подобро кажано контакт со неа. Пулпа или chacha, како што е наречен во Грузија дава структурата на готовиот вино е со полно работно тело, богата арома и вкус.

На Georgians нарекува пулпа и мајка на жолт, во фактот што “прави” вкусот и бојата на виното. Винари веруваат дека за да се дојде на урамнотежен пијат, детството вино треба да биде среќен, односно кои се чуваат заедно со мајка ми.

Читайте также:  Црвено вино

Употребата на целулоза и ја елиминира потребата за филтрирање на виното: по процес на ферментација, chacha ќе се спушти до дното на qvevri, формирање густа слој кој има сите “екстра”. Човековото влијание на курсот за “производство” е минимална, природата ќе направи сè за себе.

Во вкус, овој пијалок нема аналози во светот. Висока киселост и богатството на танини дозволуваат виното да се комбинираат со различни јадења од месо и овошје.

Употребата на традиционалните техники на производство на вино не зборува за идентитетот на вкус. На пример, во Imereti и Kartli винарите не користите сртовите на грозје на процесот на стареење, кој овозможува да се добие вина со поблаг вкус. Разликите се постигнува преку употреба на автохтони сорти грозје, која во Грузија има околу 500.

Читайте также:  Вино барел

Ако виното е направен во традиционалните Kakhetian метод, тогаш ова ќе биде означено на етикетата (зборот “Qvevris”, “Kakhetian суво” или сликата на Kvevri).